Spelregels Maya Whiz

Maya Whiz

Doel van het spel

 • Markeer de kaartengroepen die samen een som van 11 opleveren.
 • Begin onderaan en breek de kaartenpiramide zo snel mogelijk af.
 • Hoe meer kaarten u in een speelbeurt kunt verwijderen zonder de hulpkaarten open te leggen, hoe meer extra seriepunten u krijgt.
 • Als u meerdere series achter elkaar wegklikt, wordt dit beloond met de 'vuur-modus'. Hierbij worden voor korte tijd bij elke combinatie extra kaarten verwijderd.

Speelwijze

Maya Whiz
Maya Whiz
Maya Whiz
 • Om een groep kaarten uit de piramide te verwijderen, moet de som van deze kaarten 11 zijn.
 • U kunt uitsluitend kaarten verwijderen die open liggen en niet door een andere kaart worden bedekt. Als een kaart vrij ligt, ziet u dat doordat deze oplicht.
 • Bijzonder lange series van combinaties worden beloond met de 'vuur-modus'. Hierbij worden voor korte tijd bij elke combinatie extra kaarten verwijderd.
Maya Whiz
 • Wanneer er geen passende kaarten meer in de piramide zijn, gebruik dan de twee hulpkaarten onderaan. Klik onderaan op de hulpkaarten om nieuwe hulpkaarten open te leggen. Leg zo lang de ene kaart na de andere open tot u een passende kaart vindt, waarmee u een groep van 11 kunt vormen.
 • Heeft u de volledige rij kaarten succesvol afgebroken, vormt zich automatisch een nieuwe rij met nieuw gesorteerde kaarten boven in het scherm - er is dus geen sprake van verschillende levels.
 • Het spel is afgelopen als de tijd voorbij is.

Besturing

De besturing is in dit spel heel eenvoudig.

 • Klik op een kaart om deze te markeren. Alleen kaarten die niet afgedekt worden door één of meerdere kaarten, kunnen gemarkeerd worden.
 • Heeft u een groep van kaarten gemarkeerd met de som 11, verdwijnen de kaarten automatisch.
 • Wilt u een markering opheffen? Klik dan op de kaart die u reeds heeft gemarkeerd maar toch niet wenst te gebruiken. Met de SPATIEBALK heft u in één keer alle markeringen op .

De Joker

Maya Whiz

Met de Joker verwijdert u een kaart naar keuze. Markeer zoveel kaarten als u wilt (maximale waarde 10) , klik dan de joker kaart en de geselecteerde kaarten worden verwijderd.

In tegenstelling tot het openen van de onderaan gelegen hulpkaarten, breekt het inzetten van de joker uw serie niet! De joker is dus perfect om in een moeilijke situatie de serie toch voort te kunnen zetten.

Maar let op: in het spel staat maar 1 joker ter beschikking. Uitzondering: u gebruikt de power up 'extra joker'?

De vuur-modus

Maya Whiz

Als u in korte tijd een lange serie van combinaties maakt, wordt de vuur-modus geactiveerd. Hoeveel kaarten u moet wegspelen voordat de vuur-modus actief wordt, ziet u aan de positie van de twee slangen aan weerszijde van het speelveld. Zodra de slangenkoppen elkaar raken, wordt de vuur-modus enkele seconden actief.

Tijdens de vuur-modus worden bij elke combinatie die u maakt niet alleen de gemarkeerde kaarten verwijderd, maar ook de naastgelegen kaarten worden uit het spel genomen. Ook zijn er voor elke weggespeelde kaart nog eens meer punten te verdienen dan tijdens de normale modus.

U kan de tijd van de vuur-modus verlengen door snel series te blijven maken.

De speciale kaarten

De speciale kaarten zijn te herkennen aan de kleur en het symbool dat te zien is onder de kaartwaarde.

Extra tijd

Maya Whiz

Voor het wegspelen van een tijdkaart krijgt u enkele waardevolle seconden extra speeltijd. Als u de Power-Up "Extra-tijd" speelt, ontvangt u voor iedere tijdkaart 1 extra seconde.

Vermenigvuldigaar

Maya Whiz

De vermenigvuldig-kaart beloont u met een vast puntenaantal van 1000 vermenigvuldigd met het actuele serie aantal. De Power-Up "Extra-Vermenigvuldigaar" verhoogt het aantal vermenigvuldig-kaarten in het spel.

Bom

Maya Whiz

Gebruik de bomkaart in een combinatie en de hele rij kaarten wordt verwijderd. U krijgt alle punten die deze kaarten waard zijn en de serie wordt niet onderbroken. Let op: bomkaarten zijn alleen in het spel als u de Power-Up "Bom" kiest.

NIEUW! Power-Ups

Maya Whiz
 • Voor het eerst bij GameDuell kunt u bij Maya Whiz aan het begin van een duel verschillende "Power-Ups" kiezen. U heeft de keuze tussen 5 verschillende "Power-Ups" . Deze worden ingezet tijdens het duel. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze voor meer speeltijd, een bomkaart of een extra joker.
 • Elke speler kan drie verschillende "Power-Ups" kiezen en zo het spel beïnvloeden. Uw tegenstander heeft dezelfde keuze's als u. Er worden geen spellen aangeboden waarbij slechts 1 speler gebruik kan maken van deze "Power-Ups" en andere niet.
 • "Power-Ups" worden alleen aangeboden bij geldduellen.

Punten & Tijd

Actie
Punten
Kaart wegspelen
100 per kaart
Bonus voor een serie
+50 x serie onderdeel (bijv. +400 bij een serie van 8)
Vermenigvuldig-kaart
1000 x serie onderdeel
Tijdkaart
+4 seconden extra tijd

Tips und Trucs

 • Behalve snelheid is vooral het maken van series de sleutel tot een hoge score. Probeer de hulpkaarten onderaan dan ook alleen in te zetten als er zich in het speelveld geen combinatiemogelijkheden meer bevinden.
 • Om een lange serie van combinaties mogelijk te maken, heeft u een vooruitziende blik nodig. Verwijder de kaarten, die de kaarten bedekken die u nodig heeft, om een volgende combinatie mogelijk maken.
 • De joker is uw redder in nood: ziet u geen combinaties meer om uw lange serie voort te zetten, gebruik dan de joker en verwijder de kaarten die in de weg liggen. Uw serie wordt door het gebruik van een joker niet onderbroken!