Spelregels Polar Stars

Speel Polar Stars nu online bij GameDuell. Reis af naar de Noordpool en leg de sterrenbeelden bloot. Speel Polar Stars gratis bij GameDuell en bewijs ijskoud dat u beste bent.

Inleiding

In Polar Stars gaat het er om, groepen van sterren met dezelfde kleur weg te klikken en zo de kleine witte doelsterren open te leggen. U haalt de meeste punten als het u lukt, het hele veld op te ruimen.

Doel van het spel

 • Klik op groepen van twee of meer sterren met dezelfde kleur, om deze van het speelveld te verwijderen.
 • Leg alle witte doelsterren open om een sterrenbeeld te vormen. Hierdoor komt u in het volgende level.
 • Probeer het speelveld volledig op te ruimen om extra punten te krijgen.

Speelwijze

 • In ieder van de 4 levels moet u een sterrenbeeld vormen om naar het volgende level te kunnen gaan.
 • Hiervoor moet u alle witte doelsterren openleggen. Een doelster is dan opengelegd, wanneer geen enkele van de gekleurde sterren meer achter een doelster ligt. Is u dat gelukt, komt rechtsonder in de hoek een houten bord tevoorschijn, waarmee u direct naar het volgende level kan gaan.
  Polar Stars
 • Het is vaak echter zinvol om, ook nadat het houten bord is verschenen, verder te spelen en te proberen het veld volledig op te ruimen. Voor een volledig opgeruimd veld vallen er immers nog extra punten te vergaren.
 • Wanneer u ook het vierde level haalt, komt u in de bonusronde!

Tijd en punten

U heeft 4 minuten de tijd om het spel te spelen.
De punten zijn als volgt verdeeld:

Sterren verwijderen: Voor iedere ster die u verwijdert, krijgt u 50 punten .

Level gehaald: Voor ieder level dat u ten einde speelt, krijgt u 10.000 punten .

Level volledig leeg: Als het u lukt om een level volledig op te ruimen, krijgt u 3.000 punten extra.

Jokerbonus: Voor iedere joker die u op het einde van het level over heeft, krijgt u 500 punten .

Ultraknal: Wanneer u een sterrengroep met meer dan 10 sterren verwijdert, wordt de puntenwaarde van de hele groep verdubbeld .

Megaknal: Wanneer u een sterrengroep van meer dan 20 sterren verwijderd, wordt de puntenwaarde van de hele groep verdrievoudigd .

Jokers

Op enkele sterren zijn jokersymbolen te zien. Als u deze sterren verwijdert, verzamelt u één van de 4 verschillende jokers. Deze kunt u gebruiken om het veld volledig op te ruimen. Voor niet gebruikte jokers krijgt u echter ook extra punten. Het is dus beter, het zonder jokers te redden.


Polar Stars

Sterrenschot:

Deze joker verwijdert een enkele ster.

Polar Stars

Horizontaal vallende ster:

Met deze joker laat u een hele rij met sterren verdwijnen.

Polar Stars

Verticaal vallende ster:

Met deze joker laat u een hele kolom met sterren verdwijnen.

Polar Stars

Meng-Joker:

Als u op deze joker klikt, mengt u alle sterren.

Bonusronde

In de bonusronde kunt u met snelheid nog een keer veel punten verzamelen. In tegenstelling tot de andere 4 levels komen er steeds nieuwe sterren bij. In het bijzonder door megaknallen kunt u hier veel punten halen.

Tips en strategieën

 • Strategie is belangrijker dan snelheid: Neem de tijd om na te denken hoe u het best alle sterren van het level kunt verwijderen. Een methode is, om eerst alle sterren van een bepaalde kleur te verwijderen.
 • Let op grote sterrengroepen: Voor een megaknal (groepen van 10 of meer sterren) krijgt u dubbel zo veel punten als voor 2 kleinere groepen.
 • Gebruik de jokers verstandig: Soms is het beter om naar het volgende level te gaan en de jokerbonus te verzamelen. Wanneer u reeds alle doelsterren hebt opengelegd, is het inzetten van jokers vooral dan zinvol, wanneer u daardoor het hele veld kunt opruimen.