Spielregeln DartKing

Het speelveld

DartKing

Doel van het spel

 • Het doel van het spel is om in zo weinig mogelijk beurten alle punten weg te spelen.
 • Het maakt niet uit in welke volgorde u de punten wegspeelt.
 • U komt in het volgende level wanneer u alle punten precies tot nul wegspeelt.
 • Voorbeeld: de overgebleven 14 punten kunt u met double 7 precies wegspelen. U kunt natuurlijk ook single 14 gooien om in het volgende level te komen.
 • Als u alle punten heeft weggespeeld, krijgt u een extra bonus.

Besturing

Richten: richt met de muis op het dartbord. Het pijltje wordt precies van de positie van de muis geworpen.

Worp: als u op de linker muisknop drukt, krijgt u naast de dartpijl informatie over de kracht, waarmee u het pijltje gooit, te zien. Het gaat hier om fijn gevoel in de vingertoppen. Kies het juist moment uit, alleen dan gooit u in de roos.

DartKing       Punten

Tijd en punten

 • U heeft 5 minuten per spel. Binnen deze tijd dient u zoveel mogelijk punten weg te spelen.
  In de eerste ronde moet u 301 punten wegspelen. Als u dat heeft gehaald krijgt u100 bonuspunten. In iedere volgende ronde dient u vervolgens 100 punten extra weg te spelen en kunt u dus ook telkens 100 punten extra verdienen.
 • Na iedere geldige worp worden de punten die u wegspeelt als score opgeschreven. De waarde van de punten staat altijd aan de rand van het dartbord vermeld.

  Als u in de buitenste ring (double-ring) gooit, tellen de punten dubbel. Gooit u in de middelste ring (triple-ring), dan verdrievoudigt het aantal punten.

  Gooit u in de roos (bull's eye), dan krijgt u in één keer 50 punten. De ring om de roos (bull) levert 25 punten op.

  Als u in één van de drie ringen of in de roos gooit, wordt het pas echt spannend. Want als u in één beurt (3 worpen) meerdere keren in één van deze velden gooit, worden de punten van de tweede worp dubbel geteld. Als het u een derde keer lukt, telt de derde worp zelfs drie keer.

En nu veel plezier bij het spelen!