Spelregels Capt'n Torch

Capt'n Torch

Capt'n Torch is een kleurrijk klikspel voor echte vrijbuiters: klik onder leiding van Capt'n Torch de rijen en blokken van dezelfde kleur weg en ontdek de stralende diamanten! Grijp de diamanten zo snel mogelijk, haal die buit binnen en u wordt met veel punten beloond!

Doel van het spel

Klik bij elkaar horende groepen van drie of meer diamanten met dezelfde kleur aan, om deze van het speelveld te verwijderen en zo punten te verzamelen.

Besturing

Voor het spelen van Capt'n Torch maakt u enkel gebruik van de muis. U klikt met de linker muisknop.

Spel elementen

Hieronder vindt u een uitleg over de verschillende speelelementen van Capt'n Torch:

1. Tijd

De tijd die u hebt om het spel te spelen.

2. Diamanten

De normale speelstenen van Capt'n Torch heten diamanten. Diamanten zijn er in vijf verschillende kleuren.

3. Diamantengroep

Een diamantengroep bestaat uit drie of meer diamanten van dezelfde kleur die verticaal of horizontaal met elkaar verbonden zijn. Deze kunnen worden aangeklikt waardoor ze worden verwijderd.

4. Punten

De punten die u tot nu toe behaald heeft gedurende dit duel.

5. Vuurschaal

Klikt u in een snel tempo de diamantengroepen weg, vult de vuurschaal zich voor elke groep die u wegklikt totdat de vuurmodus van start gaat.

6. Vermenigvuldiger

De vermenigvuldiger vermenigvuldigt de punten voor een weggeklikte diamantengroep met de aangegeven factor. Hoe meer vermenigvuldigers u wegspeelt, des te hoger wordt de factor.

7. Kleurenbom

De Kleurenbom laat in één keer alle spelstenen van die kleur verdwijnen.

8. Capt'n Torch

Altijd stijlvol gekleed met hoed, baard en vlooien, dat is Capt'n Torch. Een levende legende, liefhebber van glinsterende diamanten en de enige piraat die nog meer gevreesd wordt om zijn adem dan zijn hebzucht.

Zo gaat het spel...

Hier leggen wij u uit hoe een duel Capt'n Torch te werk gaat:

Boost Shop

Voordat u aan uw rooftocht begint, verschijnt de zogenoemde "Boost Shop". Hier kunt u kiezen uit vijf verschillende hulpmiddelen, Boosts.

Kies voordat het spel begint 3 Boosts uit die u tijdens het duel wilt gebruiken. Enkel de door u gekozen Boosts staan tot uw beschikking tijdens het duel.

Capt'n Torch

Bom

De Bom explodeert zodra u deze aanklikt. Ook de rond de bom liggende stenen worden opgeblazen. De Bom ligt direct aan het begin van het duel in het speelveld.

Capt'n Torch

Extra kleurenbom

De extra kleurenbom werkt precies zoals een normale kleurenbom: klik op de kleurenbom en in één keer verdwijnen alle spelstenen van die kleur. Deze kleurenbom verschijnt als een extra kleurenbom op het speelveld.

Capt'n Torch

Snellere vuurmodus

Met deze Boost komt u sneller in de legendarische vuurmodus terecht, zodat u makkelijker een vette buit binnen haalt.

Capt'n Torch

Extra tijd

Deze Boost geeft u 10 seconden extra speeltijd.

Capt'n Torch

Extra vermenigvuldiger

Met de extra vermenigvuldiger verschijnt de normale 2x-speelsteen meteen aan het begin van het spel, zodat de hogere vermenigvuldigaars sneller verschijnen en u deze ook sneller weg kan spelen.

Basisprincipe

Bij Capt'n Torch klikt u zo snel mogelijk op de groepen diamanten met dezelfde kleur om deze weg te spelen. Hiervoor krijgt u punten.

Deze groepen moeten tenminste uit 3 diamanten bestaan, die verticaal en horizontaal met elkaar verbonden zijn. Groepen kunnen niet diagonaal verbonden zijn.

Capt'n Torch
Capt'n Torch

Voor grotere diamantengroepen krijgt u uiteraard meer punten. Een overzicht van de puntentelling vindt u aan het einde van de spelregels onder „Punten".

Trouwens, Capt'n Torch kent een oud zeeroverstrucje waardoor er altijd diamantgroepen zijn die u kunt wegklikken.

Vuurschaal

Klik snel na elkaar diamantgroepen weg, de vuurschaal wordt dan snel heet en stijgt beetje bij beetje. Maar opgelet, twijfelt u te lang of klikt u ernaast, dan koelt de vuurschaal snel weer af.

Zodra de vuurschaal compleet opgevuld is, kipt de schaal voor de eerste keer om en zet het speelveld in vuur en vlam - de zogenaamde vuurmodus start.

Capt'n Torch

Vuurmodus

De vuurmodus start altijd zodra de vuurschaal vol is. Het speelveld staat voor korte tijd in lichterlaaie en u krijgt extra punten voor elke groep diamanten die u weg klikt.

Alle weggeklikte groepen spatten uit elkaar en nemen aangrenzende speelstenen met zich mee – en dat doet een piratenhart van blijdschap sneller slaan, maar zorgt ook voor een beruchte score.

Punten

Hieronder ziet u welk effect de acties bij Capt'n Torch op uw puntenstand hebben:

Actie
Punten
Diamantengroep wegklikken
10 per diamant
vanaf x2 vermenigvuldigers
20 per diamant
vanaf x3 vermenigvuldigers
30 per diamant
vanaf x4 vermenigvuldigers
40 per diamant enz.

Einde van het spel

Zodra uw speeltijd voorbij is, is het spel afgelopen. (U en de kapitein kunnen dan op zoek naar nieuwe kapers op de kust)

Tips en trucs

  • Probeer zo snel mogelijk geldige diamantgroepen weg te klikken zodat er geen kostbare tijd verloren gaat.
  • Probeer verschillende boostcombinaties uit en ontdek zo welke combinatie het beste werkt voor u.
  • Meer speeltijd is geen voorwaarde voor een hogere score als u niet snel genoeg correcte diamantgroepen aanklikt.
  • Wees altijd heel precies bij het aanklikken van de diamanten! Want iedere foute klike laat de vuurschaal en dus ook de vuurmodus sneller afkoelen.