Spelregels Bubble Deluxe

Introductie

Het doel bij Bubble Speed De Luxe is om de bubbels zo snel mogelijk naar boven te schieten vanuit de bubbelschieter en zoveel mogelijk punten te verzamelen. Daarbij schiet u zo, dat er groepen van drie of meer bubbels van dezelfde kleur worden gevormd.

Tussen de bubbels zie je boosts die je los wilt schieten. Deze boosts helpen je om een hogere score te halen.

Description des Bonus

Boosts worden los gespeeld en geactiveerd, zodra u een groep van minstens drie bubbels wegschiet.

Bom – de aangrenzende bubbels knappen
Kleurenvis – De bubbels in een V-vorm veranderen in de getroffen kleur
Bliksemkwal – een gehele rij verdwijnt
Zandloper – er worden 5 extra seconds aan de speeltijd toegevoegd

Het speelveld

 • Het kanon waaruit de bubbels geschoten worden vindt u aan de onderkant van het scherm.
 • Aan het begin van het spel, heft u 90 seconden tijd die verlengd kan worden bij het wegspelen van de “Zandloper bubbel”
 • Naast het kanon, in de ton aan de linkerkant van het scherm, ziet u de kleur van de eerstvolgende bubbel.

Doel van het spel

 • Verwijder zoveel bubbels om zoveel mogelijk punten te verzamelen.
 • U kan net zolang spelen tot de tijd op is. Anders dan bij andere spellen die men “uitspeelt”, gaat het er bij Bubble Speed om zolang mogelijk in het spel te blijven en door middel van de “Zandloper bubbel” zoveel mogelijk extra tijd te verdienen.
 • Hoe meer Zandloper bubbels” en “Verdubbelaar bubbels” u verzamelt, des te langer wordt uw speeltijd en des te meer punten u behaalt.

Speelwijze

 • Richt het kanon met de muis in de richting, waarin u wenst te schieten.
 • De kogel in het kanon kunt u met één klik op de linkermuisknop afvuren.
 • Probeer niet alleen de onderste kogels weg te schieten. Het is effectiever om met de bubbels die hoger liggen te beginnen want deze zorgen ervoor dat grotere bubbelgroepen ontstaan en naar beneden vallen.
 • Kogels die u niet direct kunt bereiken, kunt u vaak toch bereiken door op de rand van het speelveld te schieten, waardoor de kogel naar boven terugkaatst.
 • Als je de bubbel die aan de beurt is niet wilt schieten, wordt met de SPATIEBALK de huidige bubbel omgewisseld voor de volgende.

Tijd en punten

 • Tijd: U begint met 90 seconden. Met iedere verzamelde “Zandloper bubbel” krijgt u echter extra tijd.
 • De tijd wordt weergegeven in de klok, rechts in het speelveld. Bij elke verzamelde “Zandloper bubbel” krijgt u extra tijd. Zodra de klok op 0 staat, is het spel voorbij.
 • Punten: Elke knappende bubbel levert 100 punten op.
 • Valbonus: Voor iedere bubbel die u niet direct raakt maar toch laat vallen, krijgt u een extra bonus. U kunt de bubbels laten vallen door de bubbels erboven weg te schieten. De bonus stijgt hoe groter de groep van vallende bubbels is.
Punten
1 Bubbel
100 punten
2 Bubbels
200 punten
3 Bubbels
300 punten
4 Bubbels
400 punten
5 Bubbels
600 punten
6 Bubbels
800 punten
7 Bubbels
1000 punten
8 Bubbels
1300 punten
9 Bubbels
1600 punten
10 Bubbels
1800 punten
11 Bubbels
2200 punten
12 Bubbels
2600 punten
13 Bubbels
3000 punten
14 Bubbels
3400 punten
15+ Bubbels
5000 punten (Bubblemania)

Tips en strategieën

Bij Bubble Speed is de precisie waarmee u elk schot plaatst, minder belangrijk. Het speelt nauwelijks een rol hoeveel kogels u gebruikt om de “Zandloper bubbel” te verzamelen. De kogels staan onbeperkt ter beschikking.

Belangrijker is het om snel te schieten en de volgende “Zandloper bubbel” voor het aflopen van de tijd vrij te spelen. Houdt altijd in de gaten hoe u zo snel mogelijk de volgende “Zandloper bubbel” kan vrijspelen.

Schiet niet alleen op de bubbels die helemaal onderaan in het speelveld liggen. Vaak kunt u ook door een "tunnel" of via de randen van het speelveld bubbels verwijderen, die meer boven liggen. Hierdoor valt in een ideale situatie een zeer grote groep bubbels naar beneden.